Oletko kokenut koirankouluttaja -lahjoita aikaasi ja ryhdy avustajakoiran peesariksi !

Peesari

on vapaaehtoinen,  jolla on kokemusta koirien kouluttamisesta positiivisella vahvistamisella. Peesari tukee ja auttaa uutta avustajakoirakkoa etenkin taipaleen alkuvaiheessa. Peesaritoiminta vaatii sitoutumista, mutta tavoitteena on, että peesari tekee itsensä ajan myötä tarpeettomaksi. Halutessaan peesari voi jatkaa työtänsä toisen koirakon kanssa.

Peesari "peesaa" eli auttaa koirakkoa neuvoillaan  ongelmatilanteissa ja uusien asioiden opettamisessa ja harjoittelemisessa - puuttumatta kuitenkaan koiran ohjaamiseen. Uusi koirankäyttäjä saattaa tarvita apua myös esim. kynsien leikkuussa tai vaikkapa henkistä tukea ensimmäisille kauppareissuille.

Peesari voi myös avustaa koiran käyttäjää erilaisten koulutustilanteiden suunnittelussa ja järjestämisessä.

Peesaaminen on käytännössä sitä, että peesari tapaa alkuvaiheessa koirakon säännöllisesti vähitellen kertoja harventaen. Se on vapaaehtoistyötä, josta ei makseta korvausta, mutta siitä saattaa helposti innostua, sillä on äärimmäisen palkitsevaa nähdä avustajakoira todellisessa työssään, josta se nauttii!

Peesari voi osallistua Avustajakoira ry:n tapahtumiin saaden samalla runsaasti lisätietoa avustajakoirista ja avustajakoiran käyttäjien arjesta.