Avustajakoirien tarve on suuri

Sinä voit auttaa !

Avustajakoiria tarvitaan paljon nykyistä enemmän. 

Avustajakoiraa jonottaa tällä hetkellä n. 100 henkilöä. Me yhdistyksessä teemme työtä sen eteen, jotta mahdollisimman monella henkilöllä olisi mahdollisuus saada avustajakoira käyttöönsä.

Itsekoulutusprojekti

Vuonna 2016 syksyllä käynnistimme avustajakoirien itsekoulutusprojektin. Yhdistys tukee mahdollisuuksiensa mukaan säätiöiden ja yksityisten henkilöiden lahjoituksilla mm. omaa koiraa kouluttavia henkilöitä kustantamalla koulutusapua yhdistyksen eläintenkouluttajan antamana, koulutusavun tuella henkilö voi kouluttaa koiransa valmiiksi avustajakoiraksi. Projektin avulla on valmistunut jo 14 koiraa viralliseksi avustajakoiraksi (12/2020). 

Alkukoulutettu koira

Avustajakoira ry:ltä voi hakea myös alkukoulutettua koiraa. Yhdistyksen eläintenkouluttaja hoitaa ja kouluttaa koiraa noin yhden (1) vuoden ikäiseksi, jonka jälkeen koira luonnetestataan ja kastroidaan/sterilisoidaan ja kuvataan luustoltansa terveeksi.  Tämän jälkeen koira siirtyy valitulle käyttäjälleen loppukoulutukseen yhdistyksen eläintenkouluttajan tuella kohti avustajakoiran käyttöönottotestiä ja virallista avustajakoirastatusta. Toiminta liittyy Avustajakoiratoiminnan kehittämishankkeeseen, jota rahoittetaan Sosiaali- ja terveysministeriön hakeavustuksella, yhteistyössä Invalidliliitto ry:n kanssa. 

Yhdistys tekee työtä avustajakoiratoiminnan jatkuvuuden edistämiseksi ja avustajakoirakoulutuksen kehittämiseksi Suomessa. 

Avustajakoiratoiminnan kehittäminen

Avustajakoirien käyttäjien yhdistyksenä pidämme tärkeänä ylläpitää ja kehittää yhdistyksen jäsentoimintaa kaikille avustajakoirien käyttäjille tarjoamalla kaikille jäsenille  laadukasta vertaistukea, koulutuksia ja leirejä, jotka helpottavat avustajakoiran käyttöä arjen apuna. 

Keräämme varoja yhdistystoimintaan sekä avustajakoirien koulutukseen sekä toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Tarvitsemme siihen sinun tukeasi. Toimintaamme voit tukea liittymällä kannatusjäseneksi tai tehdä lahjoituksen oheisen keräyksen kautta.

Kaunis kiitos tuestasi ❤️


Pankkiyhteys: FI93 5358 0661 9482 96, OKOYFIHH

Viitenumero 52320

Lisätietoja puheenjohtaja Pauli Ritola, puheenjohtaja@avustajakoira.fi, 0400-453 920. 

Lupa: RA/2020/224 voimassoloaika: 1.5.2020 - 40.4.2023 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuunottamatta.


Rahankeräyslupa

Kuvassa nainen nojaa seinään ja hänen vieressään hihnassa on musta labradorinnoutaja Toivo. Toivo on avustajakoiraoppilas ja kaksi vuotias. Toivolla on yllään kellertävät harjoitusliivit.

Lahjoitusmuotoja on monelaisia, ohessa muutamia esimerkkejä

  • Säästöpossu lahjoitus, lahjoita säästöpossusi sisältö meille
  • Syntymäpäiväkeräys
  • Testamenttilahjoitus
  • Joulumuistamislahjoitus
  • Kuukausilahjoitus
  • Rokotusmaksu lahjoitus n. 40 - 80 €
  • Koiran työvälineiden lahjoitus (esim. kävelyvaljas käyttäjälle 150 €)
  • Koiran hoito ja koulutustarvikkeita, esim. 20 – 500 €
  • Koiran pentu, esim. labradorinpentu 1300-1500 €
  • Koiran laaja terveystarkistus 500 - 1000 € (mm. kuvantamiset, eläinlääkärin tarkistus)